Smagekasse - Smagen af Piemonte
En smagekasse, der introducerer dig for nogle af de stilarter, du møder i skønne Piemonte.
Piemonte ligger i det nordvestlige Italien ved foden af de franske og schweiziske alper (navnet Piemonte kan oversættes til 'ved foden af bjergene'). De bedst kendte vine i Piemonte er baseret på Nebbiolo druen (ex. Barolo og Barbaresco), men Piemonte er ligeledes kendt for vine på druerne Barbera og Dolcetto.
Beskrivelse
1 fl. Langhe Nebbiolo, Franco Conterno
Engang imellem støder man ind i en Langhe Nebbiolo, hvor man bliver i tvivl om det faktisk er en Barolo eller Barbaresco man har åbnet. En sådan Nebbiolo er denne vin. For en Nebbiolo elsker, er dette virkelig en smagsfuld vin med overraskende komplekse aromaer med masser af røde bærtoner og fantastisk kompleks smag.
1 fl. Barbera d'Alba, Franco Conterno
Dette er helt igennem en fantastisk Barbera, hvor Franco har dæmpet den megen syre Barbera druen ofte har.
Denne Barbera er lagret 12 måneder på en blanding af store og små (barriques) træfade. Barbera druerne hentes fra marker i Monforte d'Alba, Barolo, Novello og Madonna di Como. Fantastisk lækker, frugtmættet og indbydende Barbera.
1 fl. Dolchetto d'Alba, Franco Conterno
Her er kirsebær for alle pengene. Ganske enkelt en fremragende vin på den lokale Dolcetto drue. Har du endnu ikke smagt Dolcetto er muligheden der nu i fom af denne indbydende vin.
Detaljer
serveringstemperatur:
°C